mandag 22. juli 2024

Kend forskel på følelsen af stress

Udgivet : 23. maj 2023

Kend forskel på følelsen af stress

Man kan sagtens føle sig stresset, uden det nødvendigvis er farligt. Stress, når det ikke er den kliniske stress, er ufarlig, omend ikke altid lige behagelig at døje med. Man kan i perioder af sit liv opleve stress på for eksempel arbejdspladsen, hvis der er meget at lave eller der er noget vigtigt, der skal gøres med stor præcision. 

Ved at tilbyde dine medarbejdere et kursus i stresshåndtering og -forebyggelse, kan I som arbejdsplads lære at se forskel på de forskellige typer af stress. Hos John Harmsen, som har over 19 års erfaring, kan man både få kurser og webinarer, der omhandler stress og de mange aspekter af fænomenet. 

Tag stress alvorligt

Det er vigtigt at tage signaler, der peger hen imod stress, alvorligt. Hvis du begynder ikke at kunne huske så godt, har søvnproblemer og spiser mere end du plejer, så er det kombineret tegn på, at du måske vil have godt af at se din arbejdssituation igennem. Stress kan opstå ud af en masse forskellige faktorer, der ikke nødvendigvis alle er indenfor kontorets fire vægge, men der kan gøres meget på en arbejdsplads. Hvis du for eksempel lader dine medarbejdere deltage i et stress kursus, så er alle opmærksomme på signalerne hos dem selv og andre og kan reagere tidligt og i nogle tilfælde endda forebyggende. Hos JohnHarmsen tilbyder de et stess kursus for begyndere og letøvede, som blandt andet indeholder, hvordan man mindsker eller helt undgår stress. På kurset bliver der også talt om, hvordan man kan bevæge sig op og ned ad stresskurven på en sund måde og gribe den ufarlige stress, og bruge den til sin fordel i arbejdsøjemed. John Harmsen taler også om, hvordan stress bliver brugt som ord i det offentlige rum, og hvordan man kan kende forskel på de forskellige former for stress, som enten kan arbejde for en, eller give dig varige mén. 

Bliv verdens bedste kollega

Du kan også vælge et kursus, der hedder ‘Verdens bedste kollega’. Her kan I være alt fra fem til 5.000 deltagere, afhængigt af jeres arbejdsplads størrelse, og om I vil have, det bare skal være jeres lille team eller hele afdelinger eller firmaer, der deltager. På kurset, som også fås som webinar og foredrag, kan man få et bedre sammenhold som team og lære om de forskellige typer af kollegaer, der findes og hvordan de bedst arbejder sammen, så det skaber den optimale arbejdsglæde og trivsel hos alle.