mandag 22. juli 2024

Giv hønsene bedre livskvalitet med mobilt hønsehus fra Haugaarden

Udgivet : 27. maj 2022

Giv hønsene bedre livskvalitet med mobilt hønsehus fra Haugaarden

Det er altid vigtigt, at du tager dig ekstra godt af dine høns, uanset årstiden. Haugaarden har en ideel løsning, med et mobilt hønsehus, der sørger for friske markområder, til de fritgående høns. Med et flytbart hønsehus, er du sikret at dine høns har en bedre livskvalitet. Dette er godt for både dig og hønsene.

Mobilt hønsehus med godt overblik

Med et mobilt hønsehus, har du en smart løsning, og en ideel tilføjelse til en gårdbutik. Haugaarden har sørget for at skabe et effektivt og godt hønsehus, der giver hønsene en bedre livskvalitet. Et mobilt hønsehus er en god måde, hvorpå hønsene kan flyttes fra én ende af marken, til en anden. Alt sammen uden for meget besvær. De mobile hønsehuse står nemlig på hjul, og har desuden hæve- og sænkefunktion. Det er nødvendigt at hønsehuset hæves, når det bliver flyttet på, for at undgå skader og lignende. Når det mobile hønsehus står hvor det skal, kan det let sænkes igen, så det står ideelt på marken. Foruden det mobile aspekt, kan du også være helt sikker på, at et mobil hønsehus følger alle de danske regler, hvilket betyder de også overholder alle de økologiske regler. Derudover garanterer Haugaarden, at et mobilt hønsehus egner sig helt perfekt til de danske vejrforhold.

Haugaarden har udstyret alle mobile hønsehuse med et semi-automatisk æggesamlingsbånd. Dette samler alle græsæggene i husets forrum. Et mobilt hønsehus er også udstyret med et smart gødningsbånd. Det fjerner alt gødningen og placerer det på bagsiden af hønsehuset. Du kan vælge mellem to forskellige modeller af de mobile hønsehuse, Haugaard 300 og Haugaard 600. Dette indikerer hvor mange høns, du kan have i et mobilt hønsehus. Haugaard 300 huser 300 høns, hvor Haugaard 600 huser 600 høns. Du kan være sikker på, at du vil få leveret et mobilt hønsehus, med alt inventaret samt gennemført elektrisk styring. Dette kan let og intuitivt betjenes, som de vil instruere dig i, når de leverer dit hønsehus. De kan levere et mobilt hønsehus hjem til dig eller på din mark, du skal bare sørge for at have elektriciteten klar. De bliver og sørger for at det hele fungerer optimalt, inden de tager afsted igen.

Bedre æggekvalitet med mobilt hønsehus

Der er forskellige årsager til at overveje at skifte til et mobilt hønsehus. En af de mange fordele er, at æggekvaliteten vil være bedre. Fritgående høns lægger nemlig mange æg. Velfærden for høns, der befinder sig ude, er desuden langt højere, hvilket giver bedre kvalitet af æg. Et mobilt hønsehus er derfor en god ide, da du lader hønsene spise græs og insekter, hvilket forbedre smag af æggene. Et mobilt hønsehus sørger for, at hønsene ikke nedspiser et enkelt område.

Er det tekniske ved et mobilt hønsehus vigtigt for dig, kan du føle dig sikker med Haugaardens installeringer. De har udstyret deres mobile hønsehuse med en komplet OMRON PLC styring. Det gør det muligt at styre alle husets elektriske dele. Det kan alt sammen styres fra det mobile hønsehus’ servicerum. Der er en touch skærm, der giver adgang til alt, lavet med brugervenlig grafik. Det er derfor muligt for både voksne og børn, at navigere i den. Loftslyset kan justeres i både rampetid og styrke. Det er med til at give en automatisk stimulering af solopgang og solnedgang inde i vognen. Derudover er der også lys i rederne, samt en automatisk åbne/lukke funktion. Det er styret med 24V Linak aktuator. Der er desuden et komplet vandsystem i alle mobile hønsehuse, som forsyner drikkeniplerne.

Haugaarden står altid klar til at vejlede dig, når det kommer til de mobile hønsehuse. Er du interesseret i et mobilt hønsehus, bør du tage ind forbi haugaarden.dk for at lære mere.