mandag 17. januar 2022

Der er forskel på netværkskabler

Udgivet : 03. november 2020

Der er forskel på netværkskabler

Det er de færreste danskere, som ved, hvor stor forskel der er på netværkskabler. Denne artikel beskriver kort de forskellige typer.

Netværkskabel, LAN kabel RJ45 kabel - Kært barn har mange navne

Når du søger efter et netværkskabel, så vil du også støde på synonymerne RJ45 kabel og LAN kabel. Du vil også møde begreber som Cat 5, Cat 6 og Cat 8. De forskellige typer siger bl.a. noget om båndbredden og hastigheden. Hvis du har brug for hurtig signaloverførsel, så er det klart, at dit netværkskabel også skal kunne understøtte din internethastighed. Ellers ender du med at betale en dyr internetregning for ingen verdens nytte. Så når du køber et netværkskabel, så tjek altid, hvilke hastigheder det er kompatibelt med. Hvis ikke det skulle være nok betegnelser, så skal du også overveje om det skal være U/UTP, F/UTP eller SD/UTP. Det er henholdsvis ikke-afskærmede, afskærmede og dobbelt afskærmede netværkskabler. Simple netværkssystemer behøver ofte ikke afskærmning, men ved mere komplicerede set ups er 1-lags afskærmning eller dobbeltafskærmning en nødvendighed.

Vær kritisk over for din forhandler af netværksudstyr

Én ting er at forstå forskellige typer netværkskabler, men hvor skal man købe sit kabel og netværksudstyr? I dag kan man købe netværkskabler hos større supermarkeder, men de har ofte ikke den ideelle løsning. Internettet byder naturligvis på et utal af forhandlere, som tilbyder netværksudstyr fra alle mærker og i alle prislejer. Det kan hurtigt virke uoverskueligt at finde den rette netværksforhandler, hvor man på én gang får gode priser og samtidig er i stand til at få en ordentlig kabelkvalitet. Hvis du ikke har mod på at lede internettet tyndt efter en kvalitetsshop, så klik ind på linket i starten af artiklen. Derinde finder du yderligere informationer om netværkskabler samt et link til en anbefalelsesværdig forhandler af netværksudstyr på det danske marked.

Som det fremgår, så er et netværkskabel ikke én størrelse, men i dag finder man mange forskellige muligheder inden for LAN og RJ45 kabler.