mandag 22. juli 2024

Her er dine rettigheder for en beskikket advokat fra strafferet.com i en strafferetssag

Udgivet : 17. september 2023

Her er dine rettigheder for en beskikket advokat fra strafferet.com i en strafferetssag

Hvis du ikke er bekendt med processen og ikke mindst dine rettigheder i en strafferetssag, kan det hele virke overvældende. I Danmark har alle ret til en såkaldt beskikket advokat, når de anklages i en strafferetssag. Dette er en essentiel del af vores retssystem, hvor der er fokus på, at alle får en retfærdig retssag. Vil du gerne blive klogere på, hvad en beskikket advokat er, samt hvad denne kan gøre for dig, så læs med videre.

Hvad er en beskikket advokat eller beskikket forsvarer?

Når der er tale om en beskikket advokat eller en beskikket forsvarer fra strafferet.com, så betyder det, at det er en advokat, som er blevet udpeget af retten. Dette er dog ikke ensbetydende med, at du skal indordne dig denne beslutning og lade den af retten beskikket advokat føre din sag. Du har derimod frit valg til at skifte den beskikket advokat ud med en advokat efter dine ønsker. Der behøver ikke at foreligge en tung årsag til dette, men derimod kan du blot vælge en anden, fordi kemien er bedre, eller fordi du føler dig mere tryg ved en anden advokat.

En beskikket advokat er en advokat, der sørger for din retssikkerhed, og som fører din sag. Den beskikket advokat har overblikket over din sag og er med hele vejen. Hvis du skal afhøres på politistationen, har du ret til, at din advokat er med ved din side for at sørge for, at dine rettigheder som anklaget bliver overholdt. Advokaten gennemgår din sag, finder de svage punkter i anklagen og planlægger dit forsvar. Advokaten sørger for at indhente oplysninger fra alle relevante eksperter og kilder, der kan gavne din sag, ligesom vedkommende kontrollerer, hvordan anklagemyndighedens efterforskning forløber.

Din beskikket advokat fører sagen i retten

Når sagen kommer for retten, er din beskikket advokat ligeledes med, og det er denne, der fører din sag frem i retten, afhører vidner m.v. Skulle sagen falde ud således at du bliver dømt, kan din beskikket advokat rådgive dig omkring dine muligheder for at anke sagen, samt om dette vil være optimalt i netop din sag. Du kan læse meget mere om dine rettigheder og dine muligheder på www.strafferet.com.

Med en forsvarsadvokat i strafferet sikrer du dig, at du får en retfærdig retssag, hvor arbejdet bliver udført for dig, ligesom du ikke selv behøver at have overblikket. En beskikket advokat giver dig tryghed med, at alt kommer til at gå korrekt til i din strafferetssag.