lørdag 18. maj 2024

Spil med vennerne på sofaen med en Playstation 5

Udgivet : 26. oktober 2023

Spil med vennerne på sofaen med en Playstation 5

Den nye spillekonsol har været længe ventet, og hvis du er den heldige ejer af en, så behøver du også en Playstation 5 controller. I mange tilfælde vil du have fået en enkelt PS5 controller med i købet af spillekonsollen. Hvis du gerne vil spille multiplayer sammen med vennerne på sofaen, så er det her at du går på udkig efter en ny Playstation 5 controller fra Av-Cables.

Der findes en lang række spil, som man kan spille sammen i det såkaldte 'couch multiplayer', hvor man befinder sig i samme lokale, mens man spiller. Det kan være en hyggelig social aktivitet og en medrivende udfordring til festen, når gæsterne sidder med hver deres Playstation 5 controller og forsøger at vinde over de andre spillere.

Ny teknologi i PS5 controller

Sammenlignet med den ældre Playstation 4 controller, så er der mange nye udviklinger i en Playstation 5 controller. Et af dem er den udviklede haptiske feedback i en PS5 controller. Det består af en række vibrationsmotorer, som reagerer på spillets output, så controlleren vibrerer, når der sker noget særligt i spillet. Denne teknologi fandtes også før i en Playstation 4 controller, men det er blevet langt mere udviklet til Playstation 5, således at den haptiske feedback nu er langt mere fintfølende. 

Teknologien er bygget op af en række mindre motorer, som minder om teknologien i smartphones. Ved en Playstation 5 controller, gives der dermed haptiske feedback på eksempelvis subtile vejrforhold i spillet eller andre mindre detaljer som kan gøre en stor forskel i oplevelsen. 

Andre nye teknologier i en Playstation 5 controller er de adaptive aftrækkere i knapperne. Denne teknologi kan bruges til at gøre knapperne mere genstridige ved at øge spændingen i dem på bestemte tidspunkter. Spiller du eksempelvis med en karakter som er blevet enormt udmattet, så kan en PS5 controller simulere denne oplevelse ved at gøre knapperne hårdere og tungere at presse ned. Dette medfører, at en Playstation 5 controller giver nogle helt unikke oplevelser i forhold til tidligere gaming-generationer.

Skab unikke oplevelser med vennerne

Et brætspil kan meget, men der er enormt mange muligheder med nutidens spillekonsoller. Til trods for, at man sagtens kan spille alene eller gennem online multiplayer, så er det en helt særlig oplevelse at spille med nogen, som befinder sig i samme lokale. Det åbner op for en helt anden form for social interaktion. Netop derfor er en Playstation 5 controller fra Av-Cables et must have til når du en dag får gæster.