tirsdag 18. juni 2024

4 tips til nemmere at oplade dine elektroniske apparater

Udgivet : 03. maj 2023

4 tips til nemmere at oplade dine elektroniske apparater

Medmindre din enhed skal have udskiftet batterier, kan du ikke undgå at skulle oplade den. Uanset om det er græsslåmaskiner, smartphones eller tablets, så kræver det som regel et opladerkabel, men der er også andre metoder. Man kan vælge at følge disse tips, hvis man vil gøre det bare lidt nemmere at oplade dem hurtigere, nemmere og spare på batteriet.

Saml det hele i en kabeltromle

Forestil dig, at du skal ud og lave havearbejde. Du skal måske slå græs, vande blomster og klippe hæk. Her kan en kabeltromle være et praktisk værktøj. For en kabeltromle er et hjul med en ledning, der kan sættes til en strømforsyning. En kabeltromle kommer ofte med tre eller fire udtag, så du kan have alle dine værktøjer sat til på én gang.

Kabeltromlerne kan blive helt op til 50 meter, og kabeltromlen kan fås i forskellige design, så den kan tilpasses dine behov. Med en kabeltromle fra Av-Cables.dk skal du ikke længere bekymre dig for, om du kan arbejde med flere elektroniske apparater samtidig.

Trådløse opladere

I de seneste år har vi set flere trådløse opladere. Det er en form for strømforsyning, der bruger QI-teknologi, hvilket er elektromagnetisk induktion. Når du placerer din smartphone på den trådløse form for strømforsyning, så bliver der skabt et magnetfelt, der inducerer vekselstrøm i din telefon. Det er dét, der oplader din telefon.

Der er både fordele og ulemper ved at bruge trådløse opladere versus opladerkabler som strømforsyning. Når man oplader smartphonen med et kabel, oplader den hurtigere, men det kan være nemmere at bruge en trådløs oplader. Apple har desuden udviklet en ny teknologi i iPhones, som gør det nemmere at oplade trådløst.

Undgå opladning om natten 

Man kan ikke undgå, at en iPhones batteri vil forværres over tid. Sådan er det med elektroniske produkter. Men man kan forebygge det ved ikke at oplade den om natten. Mange vil måske foretrække at have en fuldt opladt telefon klar om morgenen. Men det kan forringe batterilevetiden at lade den oplade hele natten, hvis man gør det hver dag.

Oplad din iPhone til 80 procent 

Hvis man vil forsøge at undgå, at batteriet forværres hurtigere, skal man også se på, hvor meget den oplades til. En iPhone tager cirka to timer om at nå fuld opladning. Men det kan faktisk bedre betale sig at holde batteriet på maks. 80 procent, i stedet for at lade den oplade til 100 procent hver gang, som Apple anbefaler. Samtidig skal man ikke lade iPhonen nå under 25 procent, da det også kan forværre batteriets levetid.